
אופקים רחבים, גדעון עפרת, 2012
אופקים רחבים הוא הכרך הראשון בטרילוגיית אוסף לוין המציגה עבודות נבחרות מאוסף לוין בליווי טקסטים מאת גדעון עפרת.
אופקים רחבים הוא הכרך הראשון בטרילוגיית אוסף לוין המציגה עבודות נבחרות מאוסף לוין בליווי טקסטים מאת גדעון עפרת.
אופקים רחבים יותר הוא הכרך השני בטרילוגיית אוסף לוין. הכרך מציג מעל 200 יצירות אמנות נוספות המלוות בהסבריו של עפרת.
מעבר לאופק הוא הכרך האחרון בטרילוגיית ספרי לוין. הוא מתמקד ברכישות חדשות שנוספו לאחרונה לגרעין המקורי של האוסף שהוצג בכרכים הקודמים.
אל המרחבים אוסף לוין, עבודות נבחרות, חלק ד' גדעון עפרת, 2020 הכרך הרביעי בסדרת ספרי אוסף לוין מאגד כמאתיים עבודות אמנות חדשות באוסף. יצירות אלה
אלי שמיר: עיונים ביצירותיו גדעון עפרת, 2022 הספר, פרי עטו של גדעון עפרת, מציע מבט מקיף על האמן אלי שמיר, יליד כפר יהושע, במהלך ארבעים
נוישטיין – קו, סביבה, מושג גדעון עפרת, 2021 יהושע נוישטיין, יליד 1940, הוא אמן ישראלי החי לסירוגין בישראל ובארה"ב שסלל ציוני דרך חשובים
פרא כלב היא היתה תרצה פוסקלינסקי שחורי, 2021 תרצה פוסקלינסקי שחורי היא משוררת, יוצרת במדיות מגוונות ומרצה בתחומי יהדות כתרבות. כתבה את ספרי
מונוגרפיה ראשונה זו על הצייר אריה לובין (1980-1897) מבקשת לפרוש את פרקי יצירתו השופעת ופעילותו האמנותית בישראל
משה קסטל (1909-1991) היה צייר אשר לכל אורך דרכו האמנותית רבת-הפנים מ1930 ואילך נמשך אל טקסים חילוניים ורליגיוזיים, אשר מבטאים את הביקוש העקבי שלו אחר אמנות חזותית שבסימן האירוע הנשגב והחגיגי.
ספרו של גדעון עפרת על יגאל תומרקין נפתח בשאלה- הייתכן שיגאל תומרקין הוא הפסל הישראלי המרתק ביותר שפעם בישראל מעולם? הספר מתבונן בפרקי יצירתו במרכזיים של תומרקין באופן כרונולוגי תיאורי ופרשני.
ספר-האמן אלימות וחמלה של יובל שאול פותח צוהר לעולם פרטי של יצירה ולתפיסת עולמו של האמן הישראלי העכשווי הייחודי יובל שאול.
לודוויג בלום: תש"ח, מחקרו המונוגרפי וההיסטורי של גדעון עפרת, משלב בין ביאור יצירותיו של אחד מציירי הנוף וההווי הטובים שידעה האמנות המקומית, לבין הקונטקסט ההיסטורי שמתוכו ועבורו הן נוצרו.
קטלוג התערוכה Israel: Land and Identity בוחן את אופני התעצבותה של הזהות הישראלית כפי שהיא משתקפת בתרבות המקומית החזותית במשך מאה שנות קיומה, מבעד לייצוגים של אדמה ושל נופי הארץ.
ירושלים – תל אביב הוא מסע מקומי, פנים-פריפריאלי ודיאלקטי בין שתי הערים שעיצבו יותר מכל את סיפורה של האמנות הישראלית.
הספר ניו יורק – תל אביב בוחן את ריבוי הפנים ביחסי האמנות הישראלית והאמנות האמריקאית המודרנית.
פאריז – תל אביב מאגד מאמרים ורשימות פרי עטו של גדעון עפרת, הבוחנים את השפעת האמנות המודרניסטית הפריזאית על צמיחתה של האמנות בישראל.
ברלין – ירושלים מתמקד באמנים בני העלייה החמישית ומשימתו ללכוד את רוח התרבות החזותית הגרמנית (בין שתי מלחמות העולם) בגלגולה היהודי-ארצישראלי.